Resultaten enquête plan Mariastraat 18-22 Mariahout

Naar aanleiding van de enquête die gehouden is in september 2022 over de wensen voor het plan voor woningen op de percelen Mariastraat 18 t/m 22 in Mariahout is het onderstaande rapport gemaakt:


Enquête levensmiddelen

Om te achterhalen waar de inwoners van Mariahout boodschappen doen of gaan doen hebben we een enquête gemaakt. Het invullen van deze vragenlijst was mogelijk tot 30 oktober 2021. Hieronder (via de groene knop) kun je de resultaten vinden.

Wil jij de uitslag van de enquête weten?


Enquête Leefbaarheid Mariahout

Op een terras genieten van een ijsje, naar de bakker voor verse croissantjes op zondag of weten dat je in jouw eigen dorp in een zorgwoning/-appartement kunt wonen. Drie willekeurige mogelijkheden, alledrie misschien wel te realiseren in Mariahout. Tenminste, als jij ons laat weten wat jij belangrijk vindt voor de leefbaarheid van het dorp.

Want weet jij dat de huidige leegstaande winkelpanden getransformeerd kunnen worden naar woningen? Hiervoor ligt er bij de gemeente het concept afwegingskader transformatie en woningsplitsing ter inzage tot 4 maart 2021. Door dit afwegingskader kwam bij ons de volgende vraag naar boven: ‘Hoe kijken de inwoners van Mariahout naar de leefbaarheid van het dorp?’

 

Drie pijlers
Vanuit ons ondernemerschap hebben we daarom geheel vrijwillig een enquête gemaakt. Waarin de volgende 3 pijlers aandacht kregen:

  • Wonen in Mariahout
  • Winkels in Mariahout
  • Horeca in Mariahout

 

Hartelijk dank voor het invullen!
Bijna 300 ingevulde enquêtes hebben wij mogen ontvangen van jullie. Dank daarvoor, dit is echt fantastisch!

De uitslag van de enquête zorgt ervoor dat we sowieso samen met de enthousiaste personen die zich aangemeld hebben de leefbaarheid van Mariahout opnieuw een invulling kunnen gaan geven.

 

Wil jij de antwoorden op de vragen weten?


Kahoot! quiz voor de jeugd van Mariahout

Op vrijdag 24 september 2021 is ‘De huiskamer van Mariahout’ geopend. Onder veel belangstelling liet wethouder Monica Slaets het programma van het Buurthuis zien. Een mooie stap richting meer leefbaarheid in het dorp! Om de jeugd hierin te betrekken hebben we een Kahoot! Quiz gehouden. Een twintigtal peilingen en vragen werden enthousiast beantwoord door ruim 60 kinderen uit ons dorp. Wat een energie kwam er vrij, superleuk om te ervaren! Vooral toen de Party Crashers namens de Yammas de avond verzorgden. Het was een topfeest!

Wil jij de antwoorden op de Kahoot! quiz weten?

Doe ook mee!

Heb jij vanuit jouw ondernemershart ook ideeën over de invulling van ons dorp? Laat het ons weten, we vinden het heel fijn als jij er samen met ons werk van wilt maken!